Vijf voordelen van screens | Atrox

Vijf voordelen van screens

De voorbije jaren is de populariteit van screens enorm toegenomen. Niet zo vreemd nu de zomers steeds warmer worden en screens toch een van de meest effectieve zonweringen zijn die je aan je woning kan toevoegen. Daarnaast zijn er nog meer voordelen. In deze blog zet Atrox de pluspunten op een rij, zodat het kiezen voor screens makkelijker wordt.

Sergé 5% lichtdoorlatend onder, en Sergé 0% verduisterend voor in de slaapkamers
Sergé 5% lichtdoorlatend onder, en Sergé 0% verduisterend voor in de slaapkamers

1. Bespaar op je energieverbruik

Een goed alternatief voor de dure airco van je woning: screens van Roma. Deze screens kunnen de zon tot 70% reflecteren! De hitte blijft buiten, waardoor je voorkomt dat je kamers opwarmen. Wist je trouwens dat het drie keer meer energie kost om je huis af te koelen dan te verwarmen? Dankzij screens bespaar je dus flink op je energiefactuur. 

Tip: bespaar ook in de winter! De screens van Roma verminderen niet alleen binnenkomende warmte in de zomer, maar ook warmteverlies naar buiten in de winter.2. Controleer je privacy en de lichtinval

Veel lichtinval is aangenaam, maar soms hebben we nood aan privacy. Screens van Roma overtuigen niet alleen vanwege hun zonwerende en privatiserende eigenschappen, ook de functionaliteit is uniek. Roma screens bieden bescherming tegen hitte en inkijk, laten voldoende daglicht binnen voor een natuurlijke sfeer in de kamer en zorgen voor een goed doorzicht naar buiten. Dit alles zonder extra moeite, omdat de screens weerbestendig en vrijwel onderhoudsvrij zijn.

Geen stroomkabel in de buurt? Geen probleem, want met een solar batterij bedien je elk screen.
Geen stroomkabel in de buurt? Geen probleem, want met een solar batterij bedien je elk screen.

3. Een elegante en duurzame oplossing

Screens passen bijzonder goed bij de strakke en minimalistische bouwstijl die tegenwoordig helemaal ‘in’ is. De screens van Roma hebben een waterbestendige PVC-coating, en daardoor kan je ze eenvoudig reinigen. De hoogwaardige en weerbestendige materialen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren. Eenvoudig gemonteerd, voor het kozijn. Doordat het doek over de gehele hoogte in een geleiding op spanning wordt gehouden, weerstaat het krachtige windstoten.4. Bescherm je interieur tegen UV-straling

Overdaad schaadt. Dat geldt met name en zeker voor de zon. Aan kamerplanten, boeken en schilderijen zie je na verloop van tijd dikwijls het resultaat van te veel UV-straling. De screens van Roma filteren, onafhankelijk van de stand van de zon, tot 98% van de UV-straling. Zo beschermen ze met hun weerbestendige en duurzame stoffen elke ruimte in huis, zonder afbreuk te doen aan het natuurlijke licht.

Genieten van je overkapping of terras; wist je dat een screen tot 6m lang kan?
Genieten van je overkapping of terras; wist je dat een screen tot 6m lang kan? 

5. Buiten, maar wel goed afgeschermd

Screens kan je eenvoudig aan je terrasconstructie monteren, en ze hebben dankzij de strakke afwerking een zeer fraai uiterlijk. De screens van Roma beschermen overigens niet alleen tegen UV-straling, maar houden in de koele avonduren ook windvlagen en koudere wind tegen.
Je kan bovendien kiezen voor geïntegreerde ledlampen. 's Avonds heb je zo elegante verlichting op je terras en de omgeving.

Overtuigd?

Vraag dan hier je offerte aan:

Vraag hier je offerte aan

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

BLIJF IN HET NU

In de kijker

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen, groot of klein. Heeft u graag meer uitleg of bekijkt u liever de mogelijkheden ter plaatse dan bent u altijd welkom in onze winkel.

Contacteer Ons