Welke zonwering past bij mij? | Atrox

Welke zonwering past bij mij?Mooi weer is zalig, maar soms wil je toch liever in de schaduw vertoeven. Heerlijk genieten terwijl schadelijke uv-stralen en oververhitting geen kans maken.​​​​​​ Maar welke zonwering past het best bij jou? Een zonnescherm of een screen? Bevestigd aan het plafond of de gevel? En in welke kleur? Allemaal dingen die bepalend zijn voor de keuze van zonwering. Atrox helpt je op weg.

Rolluiken

Rolluiken zijn ideaal te gebruiken om te isolerendonker te maken of voor afsluiting en beveiliging van je woning. Rolluiken zijn opgebouwd uit 2 grote delen: enerzijds de lamellen zelf, en anderzijds de kast waarin de rolluiken worden opgerold. Er zijn 3 soorten rolluiksystemen: inbouwrolluiken, opbouwrolluiken, en voorzetrolluiken. Ze houden de zon en warmte buiten maar omgekeerd houden ze tijdens de koude maanden die warmte ook beter binnen.

+ Goede isolerende werking

+ 100% verduisterend voor slaapkamer

+ Mogelijk handbediend, elektrisch of via solarbatterij

+ Geïntegreerd insectenhor mogelijk

- Lichtverlies in woonruimtes

- Grote rolluikkast bij grote oppervlaktes

Roma rolluik met solarbatterij
Roma rolluik met solarbatterij 

Screens

Dit houdt de warmte buiten, ideaal voor moderne woningen met grote glaspartijen. Een screen is een doek met kleine perforaties, die aan de buitenkant van het raam of onder een pergola hangt. Het laat je toe om van binnen naar buiten te kijken, maar niet omgekeerd. De grootte van de perforaties bepalen de doorkijk, maar je kan ook opteren voor 100% verduisterend. Het voordeel is dat ze ook op vrij grote oppervlaktes kunnen toegepast worden. Windvaste screens zorgen ervoor dat ook insecten buiten blijven.

+ Slanke vormgeving

+ Zicht naar buiten blijft

+ Goede bescherming tegen zon en warmte

+ Windvast

+ Elektrisch of via solarbatterij

- Geen privacy bij tegenlicht ('s avonds)

Roma screen
Roma screen 

Roma screens
Roma screens 

Lamellen

Lamellen kan je via geleiders naar beneden laten om zo een gedeelte of een heel glasveld af te schermen van de zon. De lamellen worden voor of boven het raam geplaatst en zijn regelbaar waardoor doorkijk in verschillende standen mogelijk is. Ze zijn uitgerust met een elektrische motor om ze in de gewenst positie te draaien. Binnen het aluminium gamma heb je een uitgebreide keuze tussen verschillende kleuren, vormen, en lamelbreedtes.

+ Design oplossing

+ Je kiest zelf hoeveel licht/schaduw je wenst

+ Personaliseerbaar

+ Geïntegreerd insectenhor mogelijk

+ Optie daglichttechniek bij gesloten lamellen

- Enkel elektrisch mogelijk

Roma buitenjaloezieën of lamellen
Roma buitenjaloezieën of lamellen 

Zonnetent (knikarmscherm, zonneluifel, uitvalscherm)

Een zonnetent kan je uitvouwen als de zon te opdringerig wordt, en je kan zelf de uitvalhoek kiezen tot 45°. Je hebt een grote keuze in maten, vormgeving, kleuren en doeken. Het uitvouwen gebeurt elektrisch via een knikarmsysteem, waar ook al een automatische opwaaiblokkering in verwerkt zit. Een zonnescherm is hoofdzakelijk een schaduwoplossing, alhoewel er ook modellen bestaan die vooraan 2 telescopische steunpalen hebben, waardoor dit ook een oplossing is bij een fellere regenbui.

+ Ideale schaduwoplossing op je terras

+ Personaliseerbaar d.m.v. kleuren en doeken

+ Op grote lengte verkrijgbaar

- Hoofdzakelijk een schaduwoplossing

Weinor Kubata
Weinor Kubata 

Weinor Plaza Viva incl LED
Weinor Plaza Viva incl LED 

Verandazonwering

Een verandazonwering bestaat uit een voorgespannen systeem dat zich aanpast aan de vorm van dak en gevel. Alle onderdelen bevinden zich in een zelfdragende afgesloten kast die ervoor zorgt dat er geen vuil bij het doek kan. De doeken bestaan uit acryl en zijn daardoor waterwerend, vuilafstotend, en bestand tegen rotten en schimmels. Verandazonwering kan dienen voor vrij grote oppervlaktes.

+ Ideaal om de warme zon van het glas of polycarbonaat van je overkapping te houden

+ Montage zowel boven als onder het dak mogelijk

+ Personaliseerbaar

Weinor WGM top
Weinor WGM top 

Weinor Sottezza
Weinor Sottezza 

Terrasoverkapping met doek

Een terrasoverkapping met doek bestaat uit een draagstructuur waartussen je het doek kan afrollen en opspannen. Net zoals de doeken voor verandazonwering zijn ook deze doeken water-en vuilafstotend. Staat de draagstructuur onder helling, dan is het dak in veel gevallen zelfs volledig waterdicht. Een rechte constructie met een vouwdoek of roldoek is veelal een schaduwoplossing die ook kan dienen bij een kleine bui. Vaak zit het doek vast tussen 2 geleiders waardoor het ook windvast is.

+ Niet louter een schaduwoplossing, maar een ruimte die beter beschut tegen verschillende weersomstandigheden (zon, regen, wind) 

+ Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, stijlen en kleuren

+ Zowel een schaduw als waterdichte oplossing

Verano Tumba zon en waterwerend doek
Verano Tumba zon en waterwerend doek 

Weinor Pergotex, vouwdoek, volledig waterdicht
Weinor Pergotex, vouwdoek, volledig waterdicht 

Puro by Sundaze: vouwdoek handbediend
Puro by Sundaze: vouwdoek handbediend 

Vrijstaande zonwering met doek

Vrijstaande zonwering is een goede optie als je geen muur hebt waar je de zonneschermen aan kan bevestigen. Er zijn verschillende soorten systemen mogelijk zowel met spandoek, vouwdoek en roldoek. Zowel op 4 steunpalen of een frame met aan elke kant een knikarmscherm. 

Verano Cortona Ritz
Verano Cortona Ritz 

Weinor Kubata
Weinor Kubata 

Wil je een offerte aanvragen?

Kwaliteit maakt bij Atrox het verschil en dat merk je niet alleen aan het gevarieerde aanbod, maar ook aan het warme onthaal.

Gratis offerte

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

BLIJF IN HET NU

In de kijker

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen, groot of klein. Heeft u graag meer uitleg of bekijkt u liever de mogelijkheden ter plaatse dan bent u altijd welkom in onze winkel.

Contacteer Ons